Nagyon erős lesz a McLaren

Nagyon erős lesz a McLaren

Bár a legutóbbi két futamon különböző problémák – defekt, betegség – miatt Lewis Hamilton nem állt a dobogó legfelső fokára, úgy gondolja, hogy az idény végére eljött a McLaren ideje.

“A bajnokság nagyon szoros. Tavaly is így volt. A legutóbbi versenyeken a Ferrari egy kicsit gyorsabb volt a lágy gumikon, de a következő néhány pályán a keményebb gumikra váltunk, közelebb kerülünk hozzájuk, sőt talán jobbak is leszünk” – nyilatkozta Hamilton.

A hétvégén következő Belga Nagydíjat Kimi Räikkönen tavaly fölényesen nyerte, de Hamilton szerint nem arról van szó, hogy Spa a Ferrari pályája lenne.

“Nem gondolom, hogy különösebben a pályán múlna, hogy a Ferrari itt vagy ott gyorsabb, mi meg máshol, inkább a pilótáknak fekszik egy-egy pálya. Persze a cél, hogy mindenütt a leggyorsabb legyen az ember, de a gumik, a motor is komoly szerepet játszanak minden versenyhétvégén. Ahogy már mondtam, a következő néhány helyszínen a keményebb gumikkal megyünk, amelyekkel a Ferrari küszködni szokott. Tavaly nagyon gyorsak voltak Spában, de szerintem idén más lesz a helyzet. Tavaly nagyon jók voltunk Monzában, de szerintem idén ők is gyorsak lesznek ott.”

Hamilton nagyon optimista az utolsó futamok előtt, már alig várja a versenyeket:

“Minden egyes futamot nagyon várok. Spa fantasztikus, Monza szintén, és Fujiba is jó elrepülni. Aztán jön talán a legizgalmasabb, az utolsó verseny, alig várom! Úgy gondolom, hogy összességében jobb a csomagunk a Ferrariénál, komolyan küzdhetünk velük. Biztosan erősek leszünk az utolsó hat futamon!”