A Toro Rossó-nál már komolyan foglalkoznak a jövőre a Red Bull-hoz átülő Sebastian Vettel pótlásával. A Red Bull utánpótlásprogramját vezető Helmut Marko a napokban jelezte, hogy a kisebbik csapatnak csak egy szavába kerül és viheti a jelenleg a GP2-ben versenyző Sebastien Buemit.

Gerhard Bergerék komolyan is vették az ajánlatot, a csapatfőnök be is jelentette, hogy hamarosan kipróbálják a 19 éves svájci versenyzőt.

“Tesztelni fogunk vele Jerezben. Mérlegeljük a jövő évi lehetőségeket” – mondta az osztrák.

A kétszeres GP2-futamgyőztes mellett a sorozatban jelenleg második helyen álló Bruno Senna is a jelöltek között van, vele azonban nem tervez tesztet a csapat. Berger szerint az ideális felállás egy fiatal és egy tapasztalt versenyző párosa lenne 2009-re, de “minden szabad versenyző a listájukon van”.

Buemi vagy Senna?
Buemi vagy Senna?

Coulthardot hazaküldik?

Coulthardot hazaküldik?

Buemi vagy Senna?
Buemi már tesztre vár
DC helyet ad Vettelnek, Vettel helyet ad valakinek...
A teszten már átveszi az öreg helyét
Coulthardot hazaküldik? 19
Coulthardot hazaküldik? 20
Neki most kell a döntés
Megérdemelne még egy évet
Merre tovább?
Senkinek nem kell Bourdais?
Még egy lehetőséget kap
Ő már nyugodtan aludhat
Fotó megosztása:
Buemi már tesztre vár

Buemi már tesztre vár

Buemi már tesztre vár


Ha Buemi szeptember végén jól szerepel a teszten, az sem elképzelhetetlen, hogy a Red Bull csapatok közti pilótacsereberét előrehozzák, David Coulthardot az európai futamok után “érdemei elismerése mellett” visszavonultatják, Vettelt beültetik Mark Webber mellé, hogy összeszokhasson a csapattal, a Toro Rosso pedig az utolsó négy futamon Buemit és akár Sennát is versenyeztetheti, mielőtt meghoznák a végleges döntést 2009-re.

A kiscsapat másik versenyzőjének, Sebastien Bourdais-nak sem biztos a helye, állítólag Anthony Davidson és Takuma Sato neve is felmerült már a helyére, a két volt aguris közül az utóbbi az esélyesebb, ő ugyanis segíthetné a Red Bull marketingjét Japánban.

A csapat ma délután bejelentette, hogy Buemi mellett Satót is kipróbálják majd Jerezben szeptember 17-19. között.