Bernie a GP3-mal jönne

Bernie a GP3-mal jönne

Az FIA június végén jelentette be, hogy Forma-2 néven egy F1-es utánpótlásszériát indít 2009-ben. A tervet szakmai körökben szinte senki nem vette komolyan, hiszen az előrejelzett éves 200 ezer eurós költségeket mindenki nevetségesen kevésnek találta. Nagyon úgy tűnik, hogy a Forma-2-vel Max Mosley inkább borsot szeretne törni Bernie Ecclestone orra alá, aki az F1 jelenlegi “kistestvérét”, a GP2-őt is vezényli.

A svájci Motorsport Aktuell szerint sikerült is annyira felbosszantani a kisembert, hogy válaszlépésre készül – GP3 néven újabb versenysorozatot indítana. A lap úgy tudja, hogy Bernie a 2007-ben indult, a Forma-3-hoz hasonló International Formula Masters sorozatra építené a GP3-at, és pénzügyi téren sokkal reálisabb alternatívát kínálna.

Míg Mosley tervezett Forma-2-je csak 200 ezer eurós költségvetéssel számol évente, addig a GP3 nagyjából 450 ezer eurós éves költségekkel futhat majd, ami jóval ésszerűbbnek látszik, tekintetbe véve, hogy a Forma-3 Euroseriesben egy autó évente 800 ezer, míg a GP2-ben 1,5 millió eurót emészt fel.

A legnagyobb kérdés azonban, hogy a két erős ember birkózásából születő versenysorozatoknak lesz-e értelme, hiszen Európa így is bőven rendelkezik már formaautós szériákkal.