Következik a “Világ Nagydíj”? 2 Az Európa Nagydíjat tavalyig a Nürburgring rendezte, míg a másik német helyszín, Hockenheim a Német Nagydíjnak adott otthont. Mivel 2007 óta csak egy német pálya szerepel évente a versenynaptárban – évente felváltva a két helyszín – így az eredeti elképzelés szerint a Német Nagydíj elnevezésen is megosztoznának, ez azonban még most is folyamatos vita tárgya.

Ami biztos, hogy a Nürburgring idei kimaradásával az Európa Nagydíj címkéjét az augusztusban bemutatkozó valenciai utcai pálya versenyére ragasztották – a Spanyol Nagydíj név már foglalt, azt Barcelonában rendezik – de lehet, hogy csak idén viseli majd ezt.

Mivel jövőre újra a Nürburgring rendezi a németországi versenyt, és a név kérdése még bizonytalan, így Bernie Ecclestone egy új cím kitalálását fontolgatja, méghozzá valami igazán nagyot szeretne mondani:

“Ennek a Világ Nagydíj nevet kellett volna adni! Ez nem egyszerűen a világ egyik legjobb utcai pályája, ez általában a világ egyik legjobb versenypályája” – lelkendezett az F1 ura, miután a hét elején megtekintette a majdnem kész helyszínt.

A hatalmas érdeklődéssel várt valenciai Európa Nagydíjat a Magyar Nagydíjat követő nyári szünet után, augusztus 24-én rendezik majd.