Sebastian Vettel jövőre már a Red Bull-nál versenyez, így egy pilótát mindenképp lecserél a Toro Rosso 2009-ben. Hogy Sebastien Bourdais-nak lesz-e helye, egyelőre bizonytalan, de van valami reménysugár.

A 29 éves Bourdais, aki hosszú várakozás – és négy ChampCar-bajnoki cím begyűjtése – után idén végre bemutatkozhatott a Forma-1-ben, eddig nem igazán bizonyított. Ausztráliai pontszerzése – kis híján negyedik helye -, és főleg a csapat új, STR3-as autójának bevetése óta a francia versenyző Vettellel szemben csúnyán beleszürkült a mezőnybe.

A fiatal német távozása azonban jól jön neki, mert ő maga is elismeri, hogy ha másért nem, akkor legalább a folyamatosság kedvéért talán megtartják.

Berger Sennával pótolhatja Vettelt

Berger Sennával pótolhatja Vettelt

Berger Sennával pótolhatja Vettelt


“A csapat valószínűleg nem akarja mindkét pilótáját lecserélni egyszerre” – nyilatkozta Vettel átszerződése kapcsán.

Bár a csapatfőnök-társtulajdonos egyelőre nem döntött, nagyon valószínű, hogy 2009-ben régi protezsáltját, a jelenleg GP2-es Bruno Sennát ülteti be a Toro Rosso másik autójába – az eladás előtt álló alakultnak biztosan nem árt egy jól csengő név – ez pedig újabb reményt adhat Bourdais-nak, ugyanis az osztrák ezt nyilatkozta a jövő évvel kapcsolatban:

“Jövőre szeretném egy tapasztaltabb versenyző és egy fiatal pilóta párosát látni.”

A francia pilóta mellett szólhat az is, hogy jövőre az F1-be visszatérnek a minta nélküli, slick gumik, Bourdais pedig az idei szezon előtt csak olyanokon versenyzett, hatalmas tapasztalata lehet tehát ezen a téren.