Van min gondolkodni

Van min gondolkodni

Kimi Räikkönen és a Ferrari Hockenheimben másodszorra is elmaradt Lewis Hamilton és a McLaren párosától. Bár Felipe Massának sikerült a harmadik helyre behoznia az autót, a világbajnok csak a hatodik lett: ott végzett, ahonnan rajtolt, de ehhez még előzgetnie is kellett.

A McLaren az elmúlt két futamon 14 pontot faragott hátrányából a konstruktőri küzdelemben, és Hamilton egyértelmű előnybe került a világbajnokságban. Räikkönen is elismeri, hogy a riválisok most jobbak:

“Nagyon úgy néz ki. Ezen a hétvégén egyértelműen nagyon erősek voltak, és az előző versenyen is nagyon jól mentek. Reméljük, hogy megtaláljuk a megoldást a gondjainkra, és visszatérhetünk az élre” – mondta a finn.

 “Nem ilyen versenyre számítottunk. Egész hétvégén küszködtünk, rá kell jönnünk, hogy miért. Általában mindig jó a versenytempónk, de most nem ez volt a helyzet, végig gondjaim voltak a tapadással. Lesz egy tesztünk Jerezben a héten, igyekszünk fejleszteni az autón, hogy Budapestre már jobb formában érkezzünk. Egyértelműen nincs krízis, de meg kell vizsgálnunk, hogy jó irányban haladtunk-e az autó fejlesztésével” – magyarázta a világbajnok.

Räikkönen a Német Nagydíj után 51 ponttal a harmadik helyen áll a bajnokságban, három ponttal Massa, és héttel Hamilton mögött.