Nelsinho Piquet Forma-1-es pályafutása elég rosszul indult, a kis brazil hibát hibára halmozott, gyenge időmérős teljesítményeket “koronázott meg” kiesésekkel, és már az is felmerült, hogy még az idény vége előtt lecserélik.

A Francia Nagydíjon  Piquet végre pontot szerzett, de az igazi fordulat tegnap, a Német Nagydíjon következett be. A Timo Glock balesete miatt pályára küldött biztonsági autó tökéletes időzítéssel vágott egybe a brazil versenystratégiájával, akinek a mezőny elejébe csöppenve már nem kellett többször kimennie. Piquet a verseny második felében hibátlanul vezetve, az autót és a gumikat megkímélve végül a 17. helyről rajtolva a dobogó második fokára állhatott.

“Nelson lenyűgözően versenyzett Nagyon gyors volt a futam vége felé, és a hatalmas nyomás ellenére is nyugodt maradt. A sokkal gyorsabb Hamiltont nem tudta feltartani, de biztosan őrizte a második helyét” – mondta a csapatfőnök, Flavio Briatore.

Az olaszhoz hasonlóan a Renault főmérnöke, Pat Symonds is elismerően beszél Piquet-ről, és bár elismeri, hogy szerencse is kellett az eredményhez, a pilóta érdeme, hogy ezt eredményre is váltották.

Bírta a nyomást

Bírta a nyomást

Bírta a nyomást


“Mázlink volt ma, de úgy gondolom, hogy mi voltunk a saját szerencsénk kovácsai, Nelson hosszú etapra állítása meghozta a gyümölcsét, amikor a legjobbkor jött be a biztonsági autó. Nelson azután hibátlanul versenyzett. Nyomás alatt is mindent megtett, amit kértünk. Gratulálok neki, és bízom benne, hogy ez egy jobb időszak kezdete számára” – mondta az angol.

Fernando Alonso, aki a futamon az ötödik helyről folyamatos előzgetésekkel egészen a 11. helyig dolgozta le magát, nem tartotta nagyra csapattársa eredményét:

“Voltak pilóták, például a csapattársam, akik egész hétvégén csak szenvedtek, aztán a szerencse [Piquet] ölébe pottyantotta a dobogót.”