“Remélem, hogy forróság lesz, mint máskor is. Az autónk nagyon jól megy magas hőmérsékleten, és a gumikopás is elfogadható marad, igazán remélem, hogy meleg lesz!” – mondja Kimi Räikkönen a hétvégén következő Német Nagydíj előtt. A világbajnok azért szeretne meleget, mert a Ferrari autója kíméletesebben bánik a gumikkal, így még hőségben is sokáig megőrzi a tapadást, ellenben a hűvösebb időben a Mclaren jár jól, mert a keményebb gumikezelés miatt hatékonyabban tudja az autójuk felmelegíteni az abroncs.

“Nem könnyű [Hockenheimben] előzni, de az időmérő eredménye nem határozza meg annyira a végeredményt, mint más pályákon – persze az első sorból indulni itt is nagy előnyt jelentene. Teszteltünk itt a múlt héten, és elég jól ment. A köridők alapján nagyon kiegyenlítettnek látszik a helyzet, de úgy gondolom, hogy a Ferrari most is versenyképes lesz, és a győzelemért küzdhetünk. Az autó nagyon meggyőző, szerintem a maximumot nyújtjuk majd” – latolgatja az esélyeket Räikkönen.

Megmondta: izgalmas a bajnokság

Megmondta: izgalmas a bajnokság

Megmondta: izgalmas a bajnokság


A két héttel ezelőtti Brit Nagydíjon a világbajnok versenyét csúnyán eltaktikázta a csapat, a rossz gumiválasztás miatt a lehetséges győzelem helyett a negyedik helynek örülhetett csak Räikkönen. A bajnokság hihetetlenül szoros, Lewis Hamilton, Felipe Massa és a finn is 48 ponton áll – bár Hamilton és Massa előnyben vannak a győzelmeik számát tekintve -, és Robert Kubica is csak két ponttal van lemaradva. Kimi így látja a helyzetet:

“Mindig is mondtam, hogy a bajnokság nagyon kiszámíthatatlan lesz. Háromszor is volt esélyem győzni, de ilyen-olyan okból nem sikerült – de ilyen a versenyzés, biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra győzni fogok majd. Minden egyes pont számítani fog, pont úgy, mint tavaly. Három pilóta holtversenyben az élen, és a negyedik, aki két ponttal van csak lemaradva – ez izgalmas helyzet!”