Lewis Hamilton rész vesz a Német Túrautó Bajnokság (DTM) brit futamán. Persze a McLaren-Mercedes versenyzője nem cseréli le járgányt, hanem bemutatózni fog a Brands Hatch-i versenyen az MP4-23-al.

Hamilton számára, aki a hétvégén kiemelkedő versenyzéssel megnyerte a Brit Nagydíjat  nem lesz ismeretlen a pálya, hiszen 2004-ben és 2005-ben is versenyezett itt Formula 3 Euro sorozatban, amely a DTM betétfutamaként is szerepelt. A második évben sikerült a bajnoki címet is begyűjtenie.

Hamilton a DTM-be megy 1
Hamilton a DTM-be megy 11


„Már nagyon várom, hogy újra ellátogassak egy DTM-versenyre. Tényleg nagyon kedvelem a DTM-futamok hangulatát. Brands Hatch-ban megpróbálok némi Forma-1-es élményt biztosítani a nézőknek, azon a pályán, amelyről számos szép emléket őrzök a korábbi időkből, amikor ott versenyeztem” – mondta Hamilton

A McLaren pilótája miután vélhetően gyors tempóban teljesítette az F1-es mértékkel rövidke 1.929 kilométeres pályát, autogramot oszt majd a paddockban. Ezzel szeretne a csapat lehetőséget biztosítani a rajongóknak, hogy találkozzanak az ifjú tehetséggel.