2010-től új helyszínre kerül a Brit Nagydíj, Donington Park rendezheti majd a futamokat – jelentette be az FIA. Ennek a silverstone-i versenyeket rendező a Brit Autóversenyzők Klubja (BRDC) biztos nem örül, de a többi brit rajongó bizonyára igen – ugyanis az Autosport.com információi szerint 10 éves szerződést írtak alá, azaz 2020-ig lesz Brit Nagydíj.

“Vége a bizonytalanságnak. Aláírtuk a szerződést Donington Parkkal, és a Brit Nagydíj jövője így már biztos” – mondta Ecclestone a szerződésről.

Technikás pálya

Technikás pálya

Technikás pálya


Korábban a Forma-1 kereskedelmi jogainak birtokosát (FOM) képviselő Bernie Ecclestone többször felszólította, a BRDC-t, hogy újítsák fel a pályához tartozó létesítményeket, különben elviszi a versenyt. A BRDC folyamatos pénzhiányra panaszkodva csak kisebb munkálatokat végzett el. Ezzel szemben a MotoGP versenyeknek is otthont adó Donington Park 5 év alatt 100 millió fontot (közel 30 milliárd forint) készül befektetni. A pálya átépítését ezúttal is Hermann Tilke tervei alapján végzik majd.

“Világszínvonalú helyszínt akartunk Nagy-Britanniában a Forma-1-nek, olyat amelyre a csapatok és a brit szurkolók is büszkék lehetnek. A Doningtonban tervezett fejlesztések pontosan ezt nyújtják majd. Egy helyszínt, amely visszahelyezi a térképre a brit motorsportot” – tette hozzá az F1 ura.

Donington Park eddig egy alkalommal, 1993-ban adott otthont a Brit Nagydíjnak. 1950-ben Silverstone-ban rendezték az első Forma-1-es világbajnoki futamot, amit egy Alfa Romeóval Giuseppe Farina nyert meg, párszor kiamaradt már a sorozatból a pálya, de még így is idén már a 60. F1-es futamot rendezik ott.