Lewis Hamilton a Kanadai Nagydíjon belerohant a bokszutcában Kimi Räikkönenbe, amivel mindkettőjük versenyét lenullázta. Ám az eset miatt a Francia Nagydíjra kapott tízhelyes rajtbüntetés okán a legutóbbi futamon is pont nélkül maradt a McLaren pilótája. A brit versenyző szerint azonban nem szálltak el a világbajnoki címmel kapcsolatos esélyei emiatt.

“Azt gondolom a bajnoki pontverseny nagyon szoros idén, talán még a tavalyinál is szorosabb és semmi nem utal arra, hogy könnyebbé válna. Nincs egyetlen pilóta sem, aki megnyugtató előnnyel vezetne. Volt egy pár nullapontos versenyem, de a két Ferrari pilótának is. Csak tíz pont a lemaradásom Massával szemben {ő vezeti a pontversenyt – a szerk.}és ez ledolgozható egyetlen verseny alatt is, ha minden a kezedre játszik” ? mondta Hamilton a Forma-1 hivatalos honlapján közölt interjúban.

A 23 éves versenyző kifejtette teljesen magabiztos, miután Kimi Räikkönen tavalyi példája is bizonyítja, hogy vert helyzetből is lehet fordítani. A finn versenyző két futammal a vég előtt még 17 pontos hátrányban volt, de sikerült megszereznie a világbajnoki címet. “Van még tíz verseny hátra, azaz 100 pont. Kész vagyok rá, hogy megszerezzem” – nyilatkozta Hamilton.