A kiszivárgott hírek szerint Fernando Alonso szerződése olyan, hogy bár több évre szól, bármikor leléphet a Renault-tól, a távozásról maga a spanyol is beszélt már. Ennek megfelelően folyamatosak a találgatások a pályafutásának folytatásáról.

Ross Brawn, a Honda csapatfőnöke szívesen leigazolná a kétszeres világbajnokot, szerinte mindenki így tenne: “Nem más a Honda sem természetesen, Fernando nagyon jó versenyző, mindenki szeretné a versenyautójába ültetni.”

Hol vezet jövőre Alonso?

Hol vezet jövőre Alonso?

Hol vezet jövőre Alonso?


Erre azonban lehet, hogy nem lesz lehetősége, egyesek már biztosak benne, hogy 2010-től a Ferrarinál folytatja, a szerződést Alonso cáfolta, de azt mondta szívesen versenyezne a maranellóiaknál.

“Tudom, hogy melyik csapathoz szeretne igazolni, mindenki tudja” – beszélt a fentiekről Brawn.”Az igazság az, hogy mielőtt komolyan tárgyalni kezdünk, a Ferrarival kapcsolatos helyzetet tisztázni kell”- tette hozzá.

A Ferrari korábbi technikai igazgatója azt is leszögezte, a McLarennél töltött botrányos időszak sem riasztja el a Hondát: “Ez egyáltalán nem jelentene gondot, az igazság az, hogy inkább érdekes kihívás lenne. Aki dolgozott már vele, elismerően beszél róla. A McLarennél nyilvánvalóan nehéz helyzet volt, de a Renault emberei nagyra tartják őt” – hizlalta Alonso máját Brawn.

Bár Button biztos benne, hogy továbbra is a Honda pilótája marad, úgy tűnik ő és Barrichello is repülhet.