Lewis Hamilton idén messze nem ragyog olyan fényesen, mint tavaly, és két győzelem mellett több elbaltázott versenye is volt. A tavaly őt szupersztárrá emelő brit sajtó idén elpártolt mellőle, és korábbi csodálói, egykori F1-es bajnokok (Jackie Stewart, Niki Lauda, Damon Hill) is üzentek már neki, hogy jobban járna, ha lehiggadna, és a versenyzésre koncentrálna.

Hamilton úgy gondolja, hogy nincs szüksége a veteránok tanácsaira:

Őket nem kérdezi a bajnokság mikéntjéről

Őket nem kérdezi a bajnokság mikéntjéről

Őket nem kérdezi a bajnokság mikéntjéről


“Egyedi helyzetben vagyok. Senki nem érzi pontosan azt, amit én. Csakis az apámtól fogadok el tanácsot. Persze amikor Damonnal vagy Jackie-vel [tudják, Hamilton haverjai, Hill, és Stewart] beszélek, akkor meghallgatom, amit mondanak, de nem keresem őket, hogy megkérdezzem, hogyan lehetek világbajnok. Én magam akarom ezt elérni. A magam erejéből jutottam el ide, és csak a családom segített” – mondta Hamilton.

Mi azért innen üzenjük Lewisnak, hogy bár a családi összetartás valóban szép dolog, de a fentebb említett három úriember együtt hét világbajnoki címet gyűjtött, így talán többet tudnak a témáról, mint apu – amennyire tudjuk, az ő eredményei között eddig csak egy összetört Porsche szerepel.