Megosztoznak

Megosztoznak

Mivel idén az új, valenciai utcai verseny kapja az Európa Nagydíj nevet, így a futam eddigi rendezője, a német Nürburgring hoppon marad. A megoldást persze már rég kitalálták, az elképzelés szerint a két német helyszín, Nürburgring és Hockenheim megosztozik a Német Nagydíj rendezésén, évente váltva egymást.

Ami eddig gondot okozott, az az volt, hogy a Német Nagydíj rendezési joga Hockenheim kezében volt, és ha ők nem akarták volna, akkor a Nürburgring nem szállhatott volna be a “játékba”. Úgy tűnik azonban, hogy Hockenheimben elfogadták az elkerülhetetlent.

“Nincs problémánk a jelenlegi évenként váltakozó rendezéssel. A mostani körülmények között ez a megfelelő megoldás” – nyilatkozta Jorn Teske, a hockenheimi pálya marketingfőnöke.

Hockenheim persze nem csak emberszeretetből ment bele az osztozásba, nagyon is jól tudják, hogy Bernie Ecclestone a legkisebb aggodalom nélkül kaszál el európai versenyhelyszíneket, így még mindig jobb kétévente futamot rendezni, mint teljesen kimaradni. A pálya egyébként is nehéz pénzügyi helyzetben van, így talán az efféle szorítás is gyengül egy kicsit.

Tavaly a Nürburgring volt az egyetlen német helyszín a versenynaptárban – Európa Nagydíj néven, Német Nagydíj nem volt -, idén pedig csak Hockenheimben köröznek majd az F1-esek, de legalább a Német Nagydíj keretében. A versenyre szűk három hét múlva kerül sor.