Perverz orgián vett részt
Perverz orgián vett részt

Mindenki tudott a kémkedésről

Mindenki tudott a kémkedésről

Perverz orgián vett részt
Mindenki azt csinál otthon, amit akar
A fejét követelik
A helyén maradna
Nem sokáig állhat ellen
Ők is Hitlernek dolgoztak...
Mindenki tudott a kémkedésről 42
Ecclestone kitart az elnök mellett, de a jövő nem rajta múlik
A "támogatói" hallgatnak
Montoya lazán veszi
Júniusban dől el a sorsa
Todt kiáll Mosley mellett
Miben mesterkedik Ecclestone?
Lenne miért egyenlíteni...
Külső szakértőt fogadtak
Francois Fillon
Idén elkerülnék a társalgást
Mosley senkiként utazik Monacóba
A dobogóhoz sem engedik oda
Előbb-utóbb csak lemond...
Barátokból ellenségek?
Nagyon elfoglalt volt
A Professzor bejelentkezett
Mosley nyert, de az FIA mindent elveszíthet
GP1 lesz belőle?
Összefognak
Mindenki törődjön a maga dolgával!
Mennének Ecclestone-nal
Barátokból ellenségek: a tét az F1 feletti ellenőrzés
Max, ebbe ne üsd bele az orrod!
Tudta, hogy célponttá vált
Újra az F1 felé fordul
Egyszer majd elmondja
Fotó megosztása:

Tudta, hogy célponttá vált

Tudta, hogy célponttá vált

Az FIA elnöke, Max Mosley, akinek szexbotránya miatt meggyengült pozíciója komoly hatalmi harcot robbantott ki, és akár a Forma-1 szakadásához is vezethet, már a lebukás előtt tudott róla, hogy valami készülhet ellene.

Dean Attew, egy hírszerzésre, információgyűjtésre szakosodott üzleti tanácsadó és elemző, aki korábban az F1 kereskedelmi jogainak birtokosával, Bernie Ecclestone-nal is dolgozott azt állítja, hogy ő maga személyesen figyelmeztette Mosley-t még januárban.

“Valakik megkerestek, és azt mondták, hogy korlátlan költségvetés mellett kellene információkat gyűjteni Maxről, amelyek alkalmasak a nyilvános lejáratására, és posztjáról való eltávolítására. Kicsit később újra jelentkeztek, és azt mondták, hogy erre még sincs szükség” – magyarázta Attew a  Times-nak.

Attew a kapcsolatfelvételről és a megbízás tárgyáról beszámolt Bernie Ecclestone-nak, aki aztán barátját, Mosley-t is értesítette.

“Bernie elmondta Maxnek, onnan tudom, hogy ezt maga Max mondta nekem. Mivel mindkettejükkel jó kapcsolatban vagyok, és Max azt is tudja, hogy mivel foglalkozom, azt hittem, hogy komolyan veszi a figyelmeztetést” – mondta Attew, és azt is hozzátette, hogy tudomása szerint Mosley más forrásból is értesült arról, hogy mi készül ellene.

Attew szerint azonban nemcsak Mosley, de Ecclestone sem vette komolyan a dolgot, nem gondolta, hogy bármilyen fogást találnak majd az FIA-elnökön, mert ő “Mr. Boring” (Mr. Unalmas).

Korábban egyébként kiderült már, hogy a botrányos orgiáról szóló felvételeket egy angol hírszerző, MI5-ügynök felesége készítette férje eszközeivel, és az is felmerült, hogy a McLaren akart így bosszút állni Mosley-n a tavalyi 100 millió dolláros büntetés miatt, de Ecclestone-t is gyanúba keverték nemrég. Természetesen mindenki cáfolta az érintettségét.