Átépítik az autót

Átépítik az autót

A Force India 2008-at már sok pénzzel és nagy reményekkel kezdte, és bár jobban is teljesítenek, mint tavaly Spykerként, az igazi előrelépés, a pontszerzés eddig elmaradt, továbbra is a mezőny végén állnak. A jövő heti Brit Nagydíj előtt a csapat nagy fejlesztési csomagot – többek között a Red Bull és a Renault autóin már szereplő “hátuszonyt” – próbál ki Silverstone-ban.

“Komoly tesztre készülünk. Nagy aerodinamikai fejlesztéscsomag jön: új kasztni, oldalszekrények, diffúzor, első légterelő, és motorborító. Kipróbálunk egy új lengéscsillapítót is elől, és a felfüggesztéseken is változtatunk. Komolyan bízunk benne, hogy nagyot léphetünk előre” – nyilatkozta a csapat technikai főnöke, Mike Gascoyne.  

“Nagy szükség van ezekre, mert a Forma-1-ben óriási a verseny, egy másodpercen belül kell lenni az élmenőhöz képest, hogy be lehessen kerülni az időmérő második szakaszába. Ez jó dolog az F1 szempontjából, de mi vagyunk a legkisebb és legújabb csapat, ezért igazán nehéz a dolgunk. Persze ez így helyes, el kell fogadnunk.”

Gascoyne szerint legalább fél másodpercet kellene gyorsulniuk, és a mostani csomag ennek legalább felét hozhatja is majd. A következő lépés pedig a várhatóan a Magyar Nagydíjon bevetésre kerülő új sebességváltó lesz, ezt az alkatrészt a július eleji hockenheimi teszten próbálják majd ki.