David Coulthard számára pocsékul telt a 2008-as idény első harmada, számtalanszor keveredett balesetbe, és egyetlen pontot sem szerzett, míg csapattársa, Mark Webber öt futamon keresztül folyamatosan gyűjtögette őket.

A Kanadai Nagydíjon azonban végre rámosolygott a szerencse a skót veteránra, és harmadik helyével csattanós választ adott a visszavonulását emlegetőknek. A mezőny legöregebb pilótája 62. alkalommal állhatott dobogóra, utoljára két éve, a Monacói Nagydíjon volt hasonló eredménye. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nagyon elégedett.  

“Nagyszerű eredmény ez a csapat, és David számára is, főképp, hogy milyen nehezen indult az éve. Mindig mondtam neki, hogy jóra fordulnak a dolgok, csak koncentráljon. Tökéletes versenyt teljesített, minden tapasztalatát latba vetette, amikor meg kellett előznie Barrichellót, akkor nyomta, és a stratégia működött. Nagyon örülök, ez már a csapat hatodik pontszerzése sorozatban” – mondta Horner.

“Bárkinek, aki túl van már 200 futamon, voltak már nehéz időszakai, de David egy igazán profi, és motivált fickó, megfelelően kezelte a gondokat, pedig Monaco nagyon rosszul sikerült számára. Onnan felállni, és a dobogóra állni – pontosan erre volt szüksége” – folytatta.

A csapatfőnök szerint óriási előny, hogy amíg Kanadában Webber versenye nem jött össze, Coulthard át tudta venni a stafétabotot, és pontot hozott a csapatnak, a nagyon szoros középmezőnyben aranyat ér az eredmény.

Nincs nagy változás, a folytonosságra építenek
Nincs nagy változás, a folytonosságra építenek

F1: Fordított az öreg róka

F1: Fordított az öreg róka

Nincs nagy változás, a folytonosságra építenek
A pilóták és a csapatvezetés az RB4-essel
Új, retrós overall Coulthardnak és Webbernek
Webber rossz autókat szeretne
Összeállt a csapat
Idén nagy előrelépést várnak
A cél 2-3 dobogó fejenként
Könnyeb lesz hibára kényszeríteni másokat
Eladó a fényképes Red Bull
A veterán nem lát tisztán
F1: Fordított az öreg róka 39
Bevásárlással indul az idény
Ha baj van az autóval, nem indulhatnak
A szemei előre néznek
Balesetekkel fejezi be a karrierjét?
F1: Fordított az öreg róka 44
Bele is ülhet
Megnézi, mit esznek rajta
Az öreg bénázott
Ha idén nem, jövőre szinte biztosan cserélnek
Megváltás a harmadik hely
DC és Horner
Hasonló sikert vár
15 év után szögre kerül a sisak?
A hétvégén bejelentheti a visszavonulást
Coulthard szerint ő kellene
Fotó megosztása:
DC és Horner

DC és Horner

DC és Horner


“Borzalmasan szoros a helyzet a három nagy mögött, és ahhoz, hogy a negyedik helyet megszerezzük, mindkét versenyzőre szükségünk van. Jelenleg négy ponttal állunk a Toyota előtt, negyedikként a konstruktőri bajnokságban, és nagyon-nagyon nehéz lesz ezt megőrizni. A negyedik hely a cél nekünk, a Toyotának, a Williamsnek, és a Renault-nak is, úgyhogy folyamatosan fejlődnünk kell, de a csapat hihetetlenül jó működik most. Minden futamon javítunk a teljesítményen, de most már meg kell találnunk az egyensúlyt, mert a 2009 nagy szabályváltozásokat hoz” – visszahangozta a középcsapatok dilemmáját a Red Bull-főnök.