Räikkönennel ralizgat majd?

Räikkönennel ralizgat majd?

Robert Kubica csak harmadik szezonját kezdte a Forma-1-ben 2008-ban, de a BMW Sauber versenyzőjének máris vannak tervei az F1 utáni évekre.
 
A pilóta nemrég azt mondta, hogy nagyon szívesen ralizna – Kimi Räikkönen is említett már hasonlót egyébként.

“Ha komolyan gondolom, akkor nem halogathatom sokáig, de előbb még szeretnék a Forma-1-ben is eredményeket elérni. A másik lehetőség, hogy csak szórakozásból ralizgatok, ha kiszálltam a Forma-1-ből. Ez a valószínűbb” – nyilatkozta a lengyel.

Kubica még gyerekkorában szeretett bele a raliba, Lengyelországban ugyanis – velünk ellentétben – se híre, se hamva nem volt a Forma-1-nek a nyolcvanas években. A pilóta még azután is komolyan foglalkozott a raliversenyzés gondolatával, hogy a formaautózásban már kisebb sikereket ért el.

“Volt egy alkalom, amikor két ajánlatot is kaptam a raliból. De azt mondtam, hogy majd később, mert a szüleim és mások addigra már nagyon sok áldozatot hoztak a formaautós karrieremért, és azt is tudtam, hogy a ralis lehetőségek később is nyitva állnak majd” – magyarázta Kubica.

A lengyel úgy gondolja – ebben is hasonlít Räikkönenre -, hogy régebben sokkal inkább a versenyzésről szólt a sport, és talán a ralihoz is ezért vonzódik, ahol még mindig sokkal emberközelibb a környezet, és nem röpködnek a tízmilliók.

“30 évvel ezelőtt, amikor még kevesebb volt a motorhome, és több volt a motorsport, jobban éreztem volna magam – rajongok a versenyzésért.”