A Super Aguri csapatfőnöke, Aguri Suzuki ma délelőtt nyilatkozatban jelentette be, hogy a csapat a mai naptól megszűnik működni, kiszállnak a Forma-1-ből.

A kiscsapat az elmúlt hét óta tárgyalásokat folytatott a német Weigl csoporttal az esetleges üzletről, de kifutottak az időből, a Honda tovább nem finanszírozta őket, így a Török Nagydíjon már nem indulhattak.

A Honda japán központjában sajnálatos, de elkerülhetetlen lépésnek nevezték a csapat megszűnését.

“A Honda a lehetőségekhez mérten folyamatosan támogatta a csapatot, de a csapatfőnök, Aguri Suzuki végül jelezte, hogy elhagyja az F1-et, mert nem talált olyan támogatót, amely lehetővé tenné a csapat független, önálló működtetését. A Super Aguri kivonulása igazán elkeserít minket, de megértjük, hogy elkerülhetetlen volt, mivel a csapat nem talált módot az önálló létre. Szeretnénk kifejezni hálánkat a Super Aguri csapatnak, és világszerte minden szurkolójuknak, amiért osztoztak az álmainkban, és a Honda mellett küzdöttek” – állt a japán gyártó közleményében.

Aguri Suzukit nagyon megviselte az utóbbi hónapok küzdelme, és a túlélésért folytatott harc, és jó időre távol szeretne kerülni a Forma-1-től ezután.

Nem akar újra próbálkozni

Nem akar újra próbálkozni

Nem akar újra próbálkozni


“Kimerültem. Mindenképpen pihenésre van szükségem. A Forma-1 egy pirájaklub és úgy érzem, hogy nem dugnám bele az ujjamat megint. Ha csak a versenyzésről lenne szó, meggondolnám, azt mindig szerettem, de az utóbbi időben már csak a pénz körül forgott a dolog, ez pedig nem nekem való” – mondta Suzuki a tokiói sajtótájékoztatón.

“A versenyzőink fantasztikusak voltak – amikor nekiláttunk az autónk építésének, még egyenes vonalban sem ment, de Takuma [Sato], soha egy rossz szót sem szólt” – mondta a csapatfőnök egészen megindultan.

Suzuki a testvércsapat, a Honda F1-es csapatának főnökére, Nick Fry-ra is kiért. Okkal, ugyanis Fry volt az, aki a Magma-üzlet kútba esése a Super Aguri túlélésének valószínűsége ellen volt, és az isztambuli pályára is állítólag az ő kezdeményezésére nem engedték be a kiscsapat kamionjait két nappal ezelőtt.

“Nem értem, hogy Nick Fry-nak miért kell hirtelen mindenbe beleszólnia. Minket a Honda támogatott, és ő nem a Honda főnöke. Nem érdekel Nick Fry, fogalmam sincs, hogy miket beszélt” – mondta a sértett Suzuki.