Kimi Räikkönennek a Spanyol Nagydíjon minden összejött: megszerezte a pole-t, gond nélkül nyerte a versenyt, és még a leggyorsabb kört is ő futotta. A finn még sosem érezte magát ilyen jól.  

“Tökéletes volt számunkra a barcelonai hétvége. Végig nagyon gyorsak voltunk, és a legkisebb problémánk sem volt. Az ember minden verseny előtt azon gondolkodik, hogy mi fog történni – gyakran rosszul alakulnak a dolgok. Sokszor győztem, és mégis úgy éreztem, hogy jobban is mehetett volna. Most egyáltalán nem éreztem ilyesmit, talán egész pályafutásom legjobb hétvégéje volt. A Forma-1-ben lehetetlen elérni a tökéletességet, de ez alkalommal közel jártunk hozzá” – írja a Ferrari honlapján Kimi.

A világbajnok kiemeli a pole megszerzésének fontosságát is:

“A pole pozícióból a legkönnyebb uralni a versenyt. Barcelonában pedig elengedhetetlen a győzelemhez. A rajtom nem volt jó, de így is meg tudtam őrizni a helyemet. Végül nem sikerült kijátszani a stratégiát, mert a biztonsági autó kétszer is bejött. Anélkül sokkal nagyobb előnyünk lett volna. Ha az ember vezeti a versenyt, nincs értelme erőltetni az elszakadást, jobb egyszerűen diktálni a tempót, és csak arra figyelni, hogy megőrizze az előnyt. Természetesen a leggyorsabb körnek is örültem – nekem ez volt idén az első” – magyarázta a finn.

Räikkönen a világbajnokság állásával is elégedett, de nem ereszt le.

Minden sikerült

Minden sikerült

Minden sikerült


“A futam megnyerése jó nekem is, és a csapatnak is. Szerettünk volna kettős győzelmet, és sikerült is. Most már mi vezetjük mindkét bajnokságot, de még jobban rá kell kapcsolnunk, hogy ez így is maradjon. Az előnyöm egy kis biztonságot jelent, de elég egy rossz eredmény és máris elfogy. De legalább belefér egy rossz verseny, amit a többiek nem engedhetnek meg maguknak. Ez jó. De hosszú még az idény, és tudom, hogy nem minden hétvége lesz olyan, mint Barcelonában. Lesznek nehézségek, de erős az autónk, és mindenütt a győzelem lesz a cél.”