2010-ben átadja a helyét?

2010-ben átadja a helyét?

A múlt héten a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo azt nyilatkozta, hogy csak ártanának a csapatnak azzal, ha Kimi Räikkönen mellé beültetnék Fernando Alonsót. A Honda csapatfőnöke, az exferraris Ross Brawn szerint az elnök szavait nem úgy kell érteni, hogy a csapat egyáltalán nem szeretné a kétszeres világbajnokot.

“Az elnök érdekes dolgot mondott. Nem állította, hogy Alonso soha nem versenyez majd a Ferrarinál. Csak annyit mondott, hogy logikátlan lenne Fernandót és Kimit egy csapatban tudni” – mondta Brawn az El Paísnak.

Räikkönen szerződése jelenleg 2009 végéig él a maranellói csapatnál, és pillanatnyilag még nincs szó a hosszabbításról. Az 1982-es világbajnok, Keke Rosberg épp a hétvégén utalt arra, hogy szerinte a finn akár már idén is visszavonulhat, ez pedig – Brawn logikája szerint – megnyithatná az utat Alonso előtt a maranellói csapathoz.

Brawn szerint Montezemolo csak arra utalt, hogy a két nagy tehetség együttes versenyeztetése árthatna a csapatnak.

“Tapasztalatom szerint sokkal jobb egy jó első számú pilótát és egy támogató másodikat versenyeztetni. Elég visszatekinteni a Forma-1 történetére! Senna-Prost – súlyos problémák, Alonso-Hamilton – súlyos problémák. Az ilyesmire nincs jó megoldás” – magyarázta a brit szakember.

A Honda-főnök azt sem rejtette véka alá, hogy akár ők maguk is szívesen foglalkoztatnák Alonsót a jövőben.

“Amikor elérjük a megfelelő szintet, a legjobb pilótákra lesz szükségünk. Nem azt mondom, hogy Alonsót akarjuk, csak azt, hogy jelenleg két-három versenyző a többiek fölé magaslik, Alonso az egyikük.”