A Spanyol Nagydíjon állítólag az F1 ura, Bernie Ecclestone is évtizedes barátja, az FIA szexbotrányba keveredett elnöke, Max Mosley ellen fordult. Sajtóértesülések szerint Ecclestone a csapatvezetőkkel tartott értekezletén azt szerette volna elérni, hogy a csapatok egységesen szólítsák fel Mosley-t a lemondásra. Mivel állítólag ez nem sikerült, Bernie kijött a sodrából.

A vasárnapi hírek után Ecclestone azonban cáfolta a történetet: “Ez teljesen nonszensz! Csak a sajtó fabrikálta az egészet!”

Ennek ellenére van logika a hírekben, legalábbis egy részükben. A közös levelet állítólag a Ferrari, a Red Bull és a Williams nem akarta aláírni, persze különböző okokból.

A BBC és a Times is úgy véli, hogy a Ferrari volt főnöke, Jean Todt a tuti befutó Mosley helyére  – akit minden valószínűség szerint legkésőbb a június eleji bizalmai szavazáson letesz az FIA közgyűlése -, ő azonban nemrég kiállt az elnök mellett, így a maranellói csapat igazodott hozzá.

Júniusban dől el a sorsa

Júniusban dől el a sorsa

Júniusban dől el a sorsa


A Williamsnél feltehetőleg másképp gondolkodnak. Ők sem szeretik Mosley-t, de az aláírással Todtot juttathatnák a helyére, ezt pedig még annyira sem szeretnék, mint a szado-mazo elnök maradását.

A Times azt is felveti, hogy az Ecclestone által cáfolt levélírási kísérlet igazából épp Mosley érdekében történt, Bernie ezzel akarta tisztázni, hogy kik a támogatók, és kik az ellenzők.

Ha az elnök addig nem távozik, az FIA június 3-án dönt majd a sorsáról.