Az eddig még a tavalyi formájánál is gyengébb Renault főnöke, Flavio Briatore mer álmodni – az olasz szerint átugrották a középmezőnyt, és a hétvégi versenyen már a dobogó is szóba kerülhet. Briatore a csapat szponzori rendezvényén – hol máshol? – mondott ilyeneket.

“Jó dolog nagyban gondolkodni. Ha az autó jól működik, akkor a BMW mögött, de nagyjából azon a szinten lesz” – mondta Briatore. Ne feledjük, az említett csapat jelenleg vezeti a konstruktőri bajnokságot, és mindhárom futamon dobogós volt.

“Bízom benne, hogy a barcelonai eredmény mindenkinek ugyanolyan fontos. Fernando biztosan minden lehetségest, sőt lehetetlent megtesz majd. Én a dobogóval is megelégednék. Nem gondoljuk, hogy megszerezzük a pole-t, az a fontos, hogy előrelépést mutassunk. Ha a versenyző érzi, hogy javul az autó, akkor magabiztosabb lesz. Persze nem csak Barcelonában várunk javulást, Törökországban is, Monacóban is, és így tovább. A teszten már láttuk, hogy jobb az autó, és ha nagyot nem is, akkor kisebbet ugrunk előre” – magyarázta a csapatfőnök, ellentétben Alonsóval, aki szerint kizárt a jó eredmény a hétvégén.

Briatore nagyban gondolkodik

Briatore nagyban gondolkodik

Briatore nagyban gondolkodik


A Renault a Spanyol Nagydíjra új aerodinamikai elemekkel – ezek közül leglátványosabb a Red Bull-ihlette cápauszony -, és a két éve betiltott ellensúlyos lengéscsillapító frissített verziójával készül.

Briatore szerint Alonso csodálatosan dolgozik, és élete legjobb formáját mutatja:

“Fernando hihetetlenül dolgozik az autón. Együtt csinálja a szerelőkkel, a mérnökökkel. Jobb, mint bármikor, sokkal érettebb. Közösen biztosan előrelépünk.”