Kimi Räikkönen a malajziai futamgyőzelem, és a bahreini második hely után átvette a vezetést a világbajnokságban. A finn szeretne lazítani a jelenleg mindössze hárompontos előnyén, de tudja, hogy mindenki a nagy dobásra készül Barcelonában.

“A pontverseny élén megyek Spanyolországba, míg korábban általában az üldözők közt voltam. Ha magam mögött tudom tartani a többieket a versenyen, akkor a bajnokságban is ugyanott maradnak. A hozzáállásom most is ugyanaz: 100 százalékot beleadni. A Forma-1-ben gyorsan változhatnak a dolgok, ezért nagyon fontos a lehető legtöbb pont begyűjtése minden futamon – hosszú még az út a bajnokságig” – mondta Räikkönen.

A világbajnok szerint a Ferrari Sepangban és Bahreinben látott fölénye Barcelonában már nem érvényesül, ezen a pályán sokkal szorosabb lesz a mezőny.

“Nagyon szoros lesz. Minden csapat újított az első európai verseny előtt, ettől igazán izgalmas lesz a dolog. Az utolsó két versenyt mi nyertük, de ettől az ellenfelek csak még éhesebbek lettek a sikerre. A katalán pálya az egyik, ahol minden beállítást a legtökéletesebben el kell találni, hogy a többiek előtt maradhasson az ember. Mindegyik csapat tesztelt már itt számtalanszor, ezért nem lesz könnyű előnybe kerülni.

Csak egyszer győzött Barcelonában

Csak egyszer győzött Barcelonában

Csak egyszer győzött Barcelonában


A finn eddig egyetlen alkalommal tudott csak dobogóra állni a Spanyol Nagydíjon, akkor, 2005-ben azonban meg is nyerte a versenyt. Világbajnokként most új élmény lesz a futam.

“Örülök, hogy visszatértünk Európába. Nem kell annyit utazgatni, minden erőnket a versenyhétvégékre fordíthatjuk. Egy hagyomány is ez, szinte ilyenkor kezdődik az idény. Számomra különleges alkalom ez, mert most először kezdhetem az európai szakaszt a pontverseny élén.”