Az elnök tart a spanyoltól

Az elnök tart a spanyoltól

Fernando Alonso lehetséges Ferrarihoz szerződése már tavaly óta téma, és mind a Ferrari, mind a spanyol részéről voltak már utalások arra, hogy a kétszeres világbajnoks az olasz csapatnál folytathatná a pályafutását a közeljövőben.

Eddig úgy lehetett tudni, hogy Alonso leszerződtetésének – talán Felipe Massa kirúgása árán is – legnagyobb támogatója az elnök, Luca di Montezemolo, az olasz most azonban ezzel ellentétesen nyilatkozott.

“Räikkönen és Alonso párosításával magunknak ártanánk. Én két egyenlő versenyzőt akarok, akik képesek együtt dolgozni” – mondta a Ferrari-vezér a Gazzetta dello Sportnak.

Hogy csak figyelemelterelésről van szó, vagy Montezemolo a tavalyi mclarenes tapasztalatok alapján gondolta meg magát, nem lehet tudni, de az biztos, hogy Alonso valóban nehezen viseli, ha nem kiemelt szerepben van, neadjisten a csapattársa jobb nála.

Räikkönennek egyébként 2009, Massának pedig 2010 végéig van szerződése a Ferrarinál. Alonso két évre írt alá újra a Renault-hoz, de többször is nyilatkozta már, hogy ha nem jönnek jó eredmények, akkor távozhat is.