Tanult Bahreinből

Tanult Bahreinből

Lewis Hamilton az ausztráliai győzelem után két gyengébb versenyt futott idén, a bahreini nullázás után pedig a világbajnoki vezetést is elvesztette. A 23 éves pilóta most azt mondja, hogy túl van már a csalódáson, és Barcelonában győzhet is.

“Az ember minden futamon tanul valamit, akkor is ha nem nyer. Nagyon sokat dolgozunk, és úgy érzem, hogy most már jobbak leszünk” – utalt a bahreini malőrre Hamilton.

A mclarenes szerint az utóbbi két futamnon a csak a harmadik legerősebbnek tűnő autón is javított a csapat, a tesztek után erősebb lett az MP4-23.

“Volt néhány fejlesztés, nem túl sok, de egyértelműen előreléptünk. A teszten mindenki mással próbálkozik – van aki a slickeket próbálgatja, van aki mintás gumin megy. Mi csak a saját munkánkra koncentráltunk, és úgy érzem, hogy az autó kellemesebb is lett, és én is jobban érzem magam benne. Azt hiszem, erősek leszünk itt!”

Hamilton annak is nagyon örül, hogy a mezőny visszatért Európába, mert ez megkönnyíti a munkát:

“Hiányzik Bahrein meg a tengerentúli versenyek, de nagyszerű újra Európában lenni. Innentől pörög fel igazán minden, és az otthon is közelebb van, ami szintén jó érzés. A csapat is közelebb van a bázishoz, úgy gondolom, hogy itt eredményesebbek is lehetünk.”