Az első versenyközi teszt tegnap óta zajlik Barcelonában, a csapatok az európai futamok kezdete előtt az eddig talonban tartott fejlesztéseiket mind pályára küldik.

Tegnap a Ferrari leplezte le a már régóta pletykált lyukas orrát, ma pedig újabb furcsaságok jelentek meg a pályán. A Renault a Red Bull cápauszonyának másolatát szerelte Fernando Alonso autójára, így a jövőben feltehetőleg “divat” lesz az újítás.

A Honda egy tavalyi otrombasággal állt elő újra: az autó orrára megint felkerültek a 2007-ben egyszer már tesztelt elefántfülek, amelyek akkor gyorsan a Dumbo-fül nevet kapták. Nagyon reméljük, hogy ez idén is csak múló hóbort, mert ránézni gyötrelem.

Narancssárga-fehérben még csúnyább

Narancssárga-fehérben még csúnyább

Narancssárga-fehérben még csúnyább


A Force India is fülekkel ügyeskedik, bár jóval visszafogottabb formában. A silverstone-i gárda autójának elejére nagyjából ott került két kis homorú légterelő elem, ahol a Ferrari a sarló alakú szárnyait szokta hordani.

Hogy a most kipróbált fejlesztésekből mennyit fogunk látni a közeljövőben a futamokon, nehéz megtippelni, ugyanis a csapatok már a 2009-es szabályoknak megfelelő aerodinamikai elmeket is tesztelnek.