Michael Schumacher egy héttel ezelőtt Magyarországon, a Pannoniaringen vett részt egy fél-profi superbike-versenyen, ahol harmadik lett. A német Bild azt adja hírül, hogy ez nem volt elég a hétszeres világbajnok szupersztárnak, Schumi ugyanis a hétvégét is motoron töltötte, de már Barcelonában. Az ottani versenyen nyert is.

Hogy a 39 éves német versenyezőből profi motoros lesz-e, még nem tudni, de annyi biztos, hogy a hozzá közelállóknak megoszlik a véleménye az új kalandról. Schumi volt csapatfőnöke, Jean Todt nagyon nem helyesli, hogy a pilóta felesleges kockázatot vállal:

“Michael élete, az övé a döntés. De hogy helyeslem-e? Egyáltalán nem! Köztudott, hogy milyen veszélyes a motorversenyzés. Persze tudom, hogyha Michael természete szerint nem vállalná a kockázatokat, sosem lehetett volna ilyen karrierje” – mondta a francia Schumacher új hobbijáról.

Willi Weber, Schumi menedzsere szerint nincs ok aggodalomra:

“Nem aggódom Michael miatt. Tudja, hogy mit csinál, és tudja, hogy milyen kockázatot vállal. Ugyanolyan, mintha a Forma-1-ben versenyezne – bármikor történhet baj, de ő nem bíz semmit a véletlenre.”