Íme az F2008!

Nem az autón múlott

Nem az autón múlott

Felipe Massa versenyének Ausztráliában egy motorhiba vetett véget, a Maláj Nagydíjon pedig a biztos második helyről esett ki egy elrontott kanyarban. A brazil az eset után azt nyilatkozta, hogy egyszerűen blokkoltak a hátsó kerekek, ezért hagyta el a pályát.

A csapat megvizsgálta az esetet, és kizárták, hogy műszaki hibáról lett volna szó, mostanra biztos, hogy Massa hibázott. „Az autó teljesen rendben volt” – mondta a csapat szóvivője a német Sport Bildnek.

Massa második idei kiesése, és úgy általában, eddigi szereplése alátámasztani látszik azokat a spekulációkat, hogy a brazilnak nehezen megy az alkalmazkodás a kipörgésgátló nélküli vezetéshez. A csapatfőnök, Stefano Domenicali azonban nyugalomra int, bízik a versenyzőben:  

„Nem szabad túldramatizálnunk a dolgokat. Biztos vagyok benne, hogy Felipe és a csapat is kiköszörüli a csorbát Bahreinben. Felipének megvannak a képességei és a lehetősége arra, hogy jól teljesítsen” – nyilatkozta az olasz.

Massa korábbi főnöke, Peter Sauber, aki három idényben is alkalmazta őt, egyáltalán nem lepődött meg a brazil hibáján Sepangban.

„Ha a dolgok nem mennek simán, Felipe gyorsan szétszórttá válik.”