Míg a Maláj Nagydíjon Kimi Räikkönen megszerezte a Ferrari idei első futamgyőzelmét, addig csapattársa, Felipe Massa már másodszorra nullázott.

A brazil versenyzőről már a téli tesztek folyamán az a hír járta, hogy nem fekszik neki a kipörgésgátló nélküli vezetés, és ezt az elmúlt két futamon látott hibái igazolni is látszanak – Sepangban a kiesés is valószínűleg ebből fakadt. Massa a világbajnokságot vezető Lewis Hamiltonnal szemben már 14 pontos hátrányban van, ami elég kellemetlen két futam után.

“Elkeserítő volt. Biztos kettős győzelemnek tűnt, de nem tudtunk mindkét autóval célba érni. Össze kell szednünk magunkat. Furcsa volt az autó a hatos kanyarnál, a hetesnél pedig egyszerűen elvesztettem. Nehéz elmagyarázni, hogy mi is történt” – mesélte a futamról Massa, hozzátéve azonban azt is, hogy szerinte nem a kipörgésgátló hiánya miatt hibázott.

Bár a Forma-1-ben bármi megtörténhet, és valószínűleg meg is történik, és még 16 futam van hátra, de a brazil jobban teszi, ha összekapja magát, ugyanis máris pletykálnak a helyettesítéséről. Annak ellenére, hogy 2010-ig él a szerződése a csapatnál, támogatója, Jean Todt már nincs a színen, a hatalmas tehetségnek számító Sebastian Vettel pedig biztosan nem utasítaná vissza, hogy a Ferrariba ülhessen, ha hívják, és Fernando Alonso ferraris vágyait sem szabad figyelmen kívül hagynunk.

Ha Massa meg akar kapaszkodni, jobban teszi, ha a következő két hétben gyakorolja egy kicsit a vezetést, mert ha továbbra is így teljesít akkor az útja csak lefelé visz.