Fernando Alonso úgy véli, mindent megtett a Maláj Nagydíjon a sikerért, amit számára most egy kissé máshogy mérnek, mint tavaly. A Renault pilótája, a hetedik helyről indulva a futamon a nyolcadik helyig jutott. Ami nem rossz, tekintve, hogy körönként 2 másodpercet is kapott a győztestől. “Mindent megtettem ma, amit csak tudtam és egy pontot szereztem” – summázott a futam után Alonso.

“Azonban láthattuk, hogy normál versenykörülmények között le vagyunk még maradva”- azaz a McLaren pilótáinak büntetésére nélkül talán pontot sem szerzett volna a spanyol, sőt a “sikerhez” Massa is kellett, mert ha ő nem esik akkor sem lenne meg a nyolcadik hely.

Ezúttal célba ért Piquet

Ezúttal célba ért Piquet


“Jelenleg az a célunk, hogy minden egyes versenyen pontot szerezzünk, és a következő teszteken keményen fejlesszünk, így jobbak lehetünk” – zárta mondandóját a kétszeres világbajnok.

Bár a spanyol a futam végére több mint egy perccel lemaradt a győztes Kimi Räikkönen mögött, a nyolcadik helyért járó egyetlen pontocska is azt jelenti, hogy Alonso mindkét idei futamon pontszerző volt, amire rajta kívül csak négyen voltak képesek a mezőnyben.

Csapattársa, Nelson Piquet már annak is örült, hogy meglátta a kockás zászlót (11. lett), hiszen Ausztráliában, első Forma-1-es versenyén ez sem jött össze a brazilnak.