A Maláj Nagydíj első szabadedzésén David Coulthard red Bulljának első felfüggesztése egy kerékvetőn leszakad, és a skót hatalmasat bukott. Az FIA illetékesei – tekintetbe véve, hogy a Melbourne-ben a Massával történt ütközés után is hasonlóan viselkedett az alkatrész – ezért vizsgálat alá vonták a csapat autóját.

A stewardok beidézték a csapatfőnök, Christian Hornert, a tervezőt, Adrian Newey-t és Jonathan Wheatley csapatigazgatót, hogy magyarázatot adjanak a Coulthard autójával történtekre.

A megbeszélés után az FIA  részletes jelentést kértek a csapattól a felfüggesztéssel kapcsolatban, amely ha nem győzi meg a stewardokat arról, hogy az alkatrész biztonságos, a szabályok szerint a Red Bull Maláj Nagydíjról való kizáráshoz is vezethet.    

A csapatfőnök azonban egyáltalán nem aggódik a vizsgálat miatt:

“A jobb első kormányösszekötő romlott el. Vadonatúj darab volt, Melbourne után szereltük fel. Több mint 10 ezer kilométert teszteltünk ugyanilyen alkatrészekkel. Látszik, hogy a rögzítés engedett el, emberi hibának tűnik a dolog. Egyáltalán nem aggódunk az autó biztonsága miatt” – mondta a meghallgatás után Horner.

Coulthard balesete