A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon mind a Toyota, mind a Honda jobban szerepelt, mint azt a tesztek alapján várni lehetett. Igaz, hogy a versenyt egyik csapat egyetlen pilótája sem fejezte be pontszerzéssel – mindkét toyotás és Jenson Button kiesett, Rubens Barrichellót pedig kizárták -, de a szabadedzéseken és az időmérőn biztató eredményt hoztak.

Egyelőre úgy néz ki, hogy a Maláj Nagydíjon is folytatódhat a két csapat feltámadása, a szabadedzések után mindenki optimistán nyilatkozott.

“Általában jól ment minden, elégedett vagyok. Persze a péntek alapján nehéz mit mondani, de itt jól szoktunk teljesíteni, így bízom benne, hogy a melbourne-i csalódás után megint sínen leszünk Az egyetlen gondot az időjárás okozhatja, erre a hétvégére bizonytalan az előrejelzés, és itt nagyon nagy eső lehet. Szeretnék száraz versenyt, de akármi is lesz, meg kell vele birkóznunk” – mondta Jarno Trulli, aki a pénteki napot a hatodik legjobb idővel zárta.

Csapattársa, Timo Glock is is rajthoz állhat Sepangban, a Melbourne-ben történt balesetben ugyan megsérült a német csuklója, de mostanra már jól van, és az autóját is teljesen újjáépítették.

A Honda pilótáját, Rubens Barrichellót egy hete pontszerző helyről diszkvalifikálták az Ausztrál Nagydíjon. Ez ugyan rosszul jött, de a tempó azt mutatja, hogy a csapatnak akár ezen a hétvégén ius lesz keresnivalója a pontok környékén.


Jenson Button Lewis Hamilton McLarenje és a két Ferrari mögött a negyedik leggyorsabb volt a második szabadedzésen, de Barrichello is a 11. helyig jutott.

“Van még pár apróság a tapadást illetően, de az autó könnyen alkalmazkodik bármelyik pályához. Az első benyomás jó, az autó alkalmas rá, hogy [az időmérőn] az első 12-ben legyen, esetleg becsússzon a top10-be is” – mondta a brazil pilóta a szabadedzés után.

És hogy szerezhet-e pontot a versenyen a csapat? Barrichello válasza rövid, de határozott: “Igen, persze.”