Jól indult a Williamsnek a 2008-as évad, a csapat a szezonnyitón mindkét autó célba ért, és ezzel pontot is szerzett. Nico Rosberg élete első dobogós helyezését is megszerete Melbourne-ben, és nagyon bizakodóan néz a Maláj Nagydíj elé.

“Sepang az egyik kedvenc pályám. Ahogy Melbourne-ben, ott is erősek lehetünk, különösen, ha egész hétvégén zavartalanul tudunk készülődni. Újabb jó verseny várható, talán nem dobogó, de újabb stabil pontszerzés. Úgy tűnik, hogy az autónk nem bánik rosszul a gumikkal, ez pozitívum a malajziai hőség miatt” – mondta Nico Rosberg.

Kazuki Nakajima, akit Melbourne-ben a futam után megbüntettek, amiért a biztonsági autós szakasz alatt felöklelte Robert Kubicát, a tíz helyes hátrasorolás miatt nehéz versenyre számít, míg a technikai igazgató, Sam Michael szerint az időmérőn egy kicsit több is várható a csapattól, mint Ausztráliában.

“Bár az időmérős eredményünk nem volt rossz, tekintetbe véve, hogy mennyi időt veszítettünk a szabadedzésen, és magán a kvalifikáción a sárga és piros zászlók miatt, de nem volt elég jó, alulmúlta az elvárásainkat. Ezen szeretnénk javítani Malajziában. Úgy tűnik, hogy nagyon szoros a mezőny, így ha találunk egy-két tizedet, az jelentős előrelépést hozhat.”

“A maláj pálya vonala főképp közepes és gyors kanyarokból áll, és elég egyenes van, hogy a motorerő is számítson. Két kiállásos taktikák mellett, a jó néhány előzési pont izgalmas versenyt hoznak. Ha Melbourne-re hasonlít majd, az jó hír a Forma-1-nek” – mondta az ausztrál szakember.