Nagy az öröm a Williamsnél, ugyanis a csapat mindkét versenyzője túlélte, és pontszerző helyen fejezte be a kaotikus Ausztrál Nagydíjat. Nico Rosberg pályafutása során első alkalommal a dobogóra is felállhatott, a harmadik lépcsőre.

A második versenyét futó Kazuki Nakajima – Rubens Barrichello kizárása után – a hatodik helyen fejezte be a versenyt, így a csapat összesen 9 pontot gyűjtött, és így az első forduló után második helyen áll a világbajnokságban. A japánnak ennek ellenére nem volt fenékig tejfel a futam, sőt. Kétszer is ki kellett állnia, hogy alkatrészt cseréljenek az autóján, másodszor a biztonsági autós szakasz alatt öklelte fel hátulról Robert Kubicát, aki ki is esett.

Nakajimát az incidens miatt meg is büntették, a japán 10 helyes rajtbüntetést kap a jövő heti Maláj Nagydíjon.       

“Nagyszerű volt végigjutni a napon, célba érni, és pontot szerezni. Néha nagyon kemény volt, és annyi minden történt. A rajtnál az egyik autó [Sebastian Vettel Toro Rossója – szerk.] megpördült előttem, oldalt fordult, és megrongálta az orr-részemet. A sok biztonsági autós szakasznál a csapat remekül váltott stratégiát egy kiállásra, így jutottam pontszerző helyre. A vége felé volt még egy baleset, amikor mindenki összetorlódott, megint megrongáltam az orrot” – mesélte Nakajima.