“Versenyző vagyok, és imádom is ezt csinálni! Alig várom az új idény kezdetét” – mondja a világbajnok, Kimi Räikkönen a hétvégi szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt.  A finn pilóta most először kezdi az idényt bajnokként, és szeretné úgy is befejezni, bízik a sikerben.

“Általában nem foglalkozom a múlttal, de  most kivételt teszek. Az elmúlt szezon fantasztikusan ért véget, sosem fogom elfelejteni. Hihetetlen érzés, hogy végre megnyertem a bajnokságot, és még jobb, hogy az első ferraris évemben sikerült. Néhányszor már közel jártam, de ez igazán kivételes dolog!” – mesélte a világbajnok.

“Nagyon elégedett vagyok a teszteken elért eredményekkel, az F2008 előrelépést jelent. A csapat kiváló munkát végzett azokon a területeken is, amelyeken tavaly nem voltunk elég  jók – az autó jobb a lassú kanyarokban és a kerékvetőkön is. Erős, gyors, versenyképes és megbízható csomagunk van, a győzelmekért és mindkét bajnokságért küzdhetünk.”

“Egészen másképp érzem magam, mint a 2007-es idény kezdetén. Ismerem a csapatot, hogy hogyan dolgoznak, nem lesznek meglepetések. Nagyon jó kapcsolatot építettem ki a mérnökeimmel, megértjük egymást, tudják, hogy milyen beállításokat szeretnék.”

Az Ausztrál Nagydíjon tavaly aratott győzelemére szívesen emlékszik Räikkönen, és idén is jó futamot vár:

“Az első futam megint Ausztrália. Szeretek Melbourne-ben versenyezni, és az sem rossz, hogy már nyertem itt korábban is. Az első napon még elég csúszós a pálya, és a motorfék nélkül nehezebb lesz a lassítás, de sokat gyakoroltuk már, és gyorsan alkalmazkodunk. Szép emlékeim vannak tavalyról: uraltuk az egész versenyhétvégét, pole-ra kerültem, és végül nyertem is. Jó dolog erősen kezdeni. Tavaly sikerült, bár utána egy kicsit leeresztettünk. Természetesen idén is nyerni akarok, jobb ez, mint utólag kapaszkodni. Persze nehéz ilyenkor megmondani, hogy a többiek hol állnak, mennyi üzemanyaggal mentek a teszteken, de ahogy mondtam, szerintem a Ferrari nagyon versenyképes. Melbourne-ben meglátjuk!” – jósolta Räikkönen.