Idén szeptember 28-án Szingapúrban sor kerül a Forma-1 történetének első éjszakai futamára. A délkelet-ázsiai városállam nagydíján az edzések nagy része és természetesen a futam is este nyolc után, sötétben zajlik majd.

A Forma-1-en belül megbeszélések folytak, a Műszaki Munkacsoport okos emberei azt fontolgatták, hogy tartsanak-e a Szingapúri Nagydíj előtt éjszakai teszteket, amelyeken felmérhetik az egyedi versenyen rájuk váró sajátos kihívásokat.

Az éjszakai verseny nem csak a fényviszonyok miatt lesz más, mint a hagyományos futamok, az alacsonyabb hőmérséklet is más beállításokat kíván majd.

A MotoGP versenyzői – akik a hétvégén beelőzik a Forma-1-et saját első éjszakai futamukkal Katarban -, is azt tapasztalták, hogy nem a fény, pontosabban a sötét, hanem a hűvös jelentette a legnagyobb különbséget.

Az F1-esek végül mégsem tartanak külön éjszakai teszteken, amit a jelentő pluszköltségekkel indokolnak. A versenyzők így csak Szingapúrban, a második szabadedzésen szerezhetnek először tapasztalatot a körülményekről, bár a verseny szervezői korábban még tartanak valamikor egy tesztet a pályán, amelynek eredményeit megosztják majd a Forma-1-es csapatokkal is.