A Renault nem a győzelemért fog küzdeni a következő hónapban, amikor idén először felbőgnek a motorok Ausztráliában. Ez a véleménye Nelson Piquet-nek, a verseny előtti utolsó 3 tesztnap eredményei után. Mindkét Renault a középmezőnyben tudott csak autózni, meg sem tudták közelíteni a Ferrarit vagy a McLarent.

Piquet, Briatore és Alonso

Piquet, Briatore és Alonso

Piquet, Briatore és Alonso


A fiatal brazil pilóta a spanyol Marca újságnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy szerinte egyes csapatok a kevés üzemanyag miatt teljesítettek jobban a vártnál, de a McLaren minden körülmények között 1 másodpercet ver a Renault autóira.  

“Nem fogunk a McLarenekkel és a Ferrarikkal küzdeni, a BMW, a Red Bull és a Williams lesz az ellenfél. Nem a győzelemért fogunk küzdeni – nyilatkozta az ifjabb Piquet.

Alonso sem látja másként a helyzetet, ő így értékelt egy nappal csapattársa előtt: “Az igazság az, hogy ezzel az autóval nem lehet dobogós helyért küzdeni” – mondta a világbajnok, aki csak 30 százalék esély lát egy újabb, harmadik világbajnoki címre, de ennek ellenére is örül a csapatváltásnak.

A csapat legbizakodóbb tagja Flavio Briatore, aki dobogós helyezésekre számít idén. Ő talán többet tud az eddig titokban fejlesztgetett hátsó szárnyról, amitől fél másodperces javulás várható egy bennfentes szerint.