Elfogyott a lendület...

Elfogyott a lendület…

Tavaly a Honda egész szezonban küszködött, még a pontszerzés is kivételes esménynek számított. Jenson Buttonnak ugyan háromszor is sikerült a bravúr – két 8. és egy 5. hely, összesen 6 pont -, csapattársa, Rubens Barrichello azonban Forma-1-es pályfutása során először egész idényben egyetlen pontocskát sem szerzett.

A 35 éves Barrichello2008-ban 16. idényét kezdi a Forma-1-ben, és ha nem jön közbe semmi, az idei Spanyol Nagydíjon minden idők legtapasztaltabb pilótája lehet (jelenleg Riccardo Patrese birtokolja ezt a címet 256 nagydíjjal). A Honda főnöke, Nick Fry épp a fentiekben látja az okát Button és a brazil veterán tavalyi teljesítménykülönbségében.

“Jenson teljesen elkötelezett, padlógázzal megy az első kanyartól minden alkalommal. Ami Rubenset illeti, hiszem, hogy még mindig megvannak a képességei és a potenciálja, de ugyanakkor teljesen megértem, hogy 15 Forma-1-ben töltött év után, amikor egy nem egészen versenyképes autót kapott, nehéz lehetett motiváltnak maradnia” – nyilatkozta Fry a Guardiannek.

Barrichello posztja egyébként tavaly év vége felé már meginogni látszott, a csapatból név nélkül kritizálták is, mert megöregedett, azonban Ross Brawn csapatfőnöki kinevezésével erős támogatót kapott a brazil pilóta.