Idén októberben a Szingapúrban kerül sor a Forma-1 történetének első éjszakai futamára. A délkelet-ázsiai szigetország mellett azonban van más jelentkező is hasonló attrakcióra, méghozzá a szomszédból – 2009-ben már Malajzia is lámpafénynél tartaná a versenyt.

Az F1 ura, Bernie Ecclestone az elmúlt évben több távol-keleti helyszínt is az éjszakai versenyek megrendezésére ösztönzött, hogy a sport európai törzsközönségének ne okozzon gondot az időeltolódás. Szingapúr saját ajánlatával helyet is kapott idénre a versenynaptárban, úgy tűnik, hogy  Sepang és az Ausztrál Nagydíjnak otthont adó Melbourne sem akar lemaradni.

A sepangi pálya főnöke, Datuk Mokhzani Mahathir bejelentette, hogy jövőre – a szingapúri kollégák segítségét is igénybe véve – ők is éjjeli versenyt tartanának:

“Célunk, hogy jövőre mi is éjszakai futamot rendezzünk, ugyanazokkal a szakemberekkel, akik Szingapúrban is megépítik a világítást. Persze nem lesz ugyanolyan, nálunk valószínűleg messzebbről kell majd bevilágítani a pályát. Egyelőre még a körülményeket tanulmányozzuk” – mondta a Mahathir, aki azt is hozzátette, hogy a pálya világítását nem csak ideiglnes jelleggel akarják kiépíteni.