Nigel Stepney

Nigel Stepney

Nigel Stepney, aki a Ferrari titkos adatait játszotta a McLaren kezére tavaly, újra az autósport területén fog dolgozni. A volt ferrarist a csapat nem sokkal a botrány kirobbanása után kirúgta, és mind Olaszországban, mind Nagy-Britanniában eljárást kezdeményezett ellene, amelyek jelenleg is folyamatban vannak. Stepney azóta a könyvírással is megpróbálkozott, de kiadója hamar visszakozott a részvételtől. A brit szakember nemrég azt mondta, hogy fontolgatja, hogy újra az autósportban dolgozzon – igaz, csak alacsonyabb szinten -, úgy tűnik, nem tartott sokáig a munkakeresés.

Stepney-t a nagyobb versenysorozatok számára fedélzeti kamerákat fejlesztő és értékesítő Gigawave vállalat vette fel vezetői beosztásba. A cégnél így nyilatkoztak a döntésről:

“A Gigawave úgy gondolja, hogy egy Nigel kaliberű, és tapasztalatával rendelkező mérnök jól szolgálhatja majd a cég fejlődését.”

Stepney jövőjét a Ferrari által kezdeményezett eljárások mellet azonban az FIA is fenyegetheti, ugyanis a kémügy csúcsán az elnök, Max Mosley felvetette, hogy ha a mérnök nem tisztázza magát, jelentős időre eltilthatják a motorsport területéről.