Jól megy az új BMW

Jól megy az új BMW

Bár hétfőn Nick Heidfeld már tett néhány bemutató fordulót a BMW müncheni központjában a csapat 2008-as autójával, az első valódi köröket azonban csapattársa, Robert Kubica teljesítette az F1.08-cal tegnap Valenciában.

“Jó kezdet volt. Bár csak néhány kört vezettem, de az a benyomásom, hogy minden a legjobb irányba tart. Az autó stabilabb az elődjénél, és jobb a tapadása is. Nagyon várom a további tesztnapokat” – értékelt Kubica.

A technikai igazgató, Willi Rampf így beszélt az F1.08 debütálása után:

“Az egész csapat lázas izgalommal várta ezt a pillanatot, ennek megfelelően nagyon elégedettek vagyunk, hogy semmilyen probléma nem adódott az első alkalommal. Most végig fogjuk vizsgálni az autó összes rendszerét és érzékelőit a következő tesztprogram megkezdése előtt.”

Nick Heidfeld tegnap és ma is még a régi autóval tesztel, de ez is nagy öröm számára, persze leginkább ő is az új járgányt várja:

“A régi autó vezetését is nagyon élveztem – téli szünetben ugyanis néhány hétig egyáltalán nem vezettem. Az F1.08 a legszebb autó, amit Forma-1-es pályafutásom alatt láttam, nagyon várom, hogy csütörtökön én is beleülhessek.”