Tegnap délelőtt a spanyolországi Jerezben a McLaren megkezdte új autója, az MP4-23 tesztelését. A munkában a spanyol tesztpilóta, Pedro de la Rosaés az új versenyző Heikki Kovalainen vett részt.

A nap első felében de la Rosa a hétfői bemutatón már látott – és ott Kovalainennek matricázott – autót hajtotta, míg délután a finn versenyző egy második autót vitt a pályára.

A két pilóta összesen 69 kört teljesített Jerezben, a spanyol tesztpilóta 1:19.655-ös, míg a debütáló finn 1:20.559-es időt futott – viszonyításképp: a tavalyi utolsó jerezi teszten Hamilton 1:19.331-et teljesített a 2008-as szabályokra beállított MP4-22-essel.  

“Nagyszerű volt visszatérni a pályára az MP4-23-asban! Ez volt az első bevetésem a McLaren pilótájaként. Mindig élvezem az új autó kipróbálását, minden alkalommal különleges atmoszférája van, egy kicsit feszült, egy kicsit izgatott” – mondta Kovalainen.

“Az autóval kapcsolatos első benyomásaim jók. Átfogó fejlesztési tervünk van, ezen dolgozunk majd a következő két hónapban. A mai teljesítmény mindenképp biztató kezdet” – tette hozzá a finn.

De la Rosa is elégedetten nyilatkozott a nap végén:

De la Rosa már a nyolcadik McLarent teszteli

De la Rosa már a nyolcadik McLarent teszteli

De la Rosa már a nyolcadik McLarent teszteli


“Érzésre jó az autó, biztató nap volt a mai. Második alkalommal vihettem először én pályára az új autónkat, amely már a nyolcadik, amit ennél a csapatnál vezethetek. Jó dolog a kezdetektől az autóban ülni, mert így igazán értem, hogy hogyan viselkedik, és ezt vissza tudom forgatni a fejlesztésbe” – mondta a spanyol.

“Mai nappal együtt 18 tesztnapunk van, mielőtt az MP4-23 elindulna Ausztráliába. Sok dolgunk van még, de a munkakedv is hatalmas.”

A teszt péntekig folytatódik, ma Lewis Hamilton veszi át de la Rosa helyét Kovalainen mellett.