Az elnök ezután is számít Schumacherre

Az elnök ezután is számít Schumacherre

Az olasz La Stampának adott interjújában, a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo a csapat idei felállásában a 2006 végén visszavonult Michael Schumachert a pilóták közé sorolta.

“Räikkönen, ahogy eddig csak [Juan Manuel] Fangio és [Jody] Scheckter, első nálunk töltött évében megnyerte a világbajnokságot. Mostanra jobban  ismeri az autót és a csapatot, így még tovább fejlődhet” – magyarázta az olasz.

“Massa bizonyította, hogy győztes, és azt is, hogy a versenyeken mindig a csapatra gondol. A Ferrari erőssége a csapatmunka.”

“Aztán ott a harmadik versenyzőnk, Schumacher – a kipörgésgátló nélküli versenyzésben támaszkodhatunk az ő tapasztalatára” – nyilatkozta Montezemolo.

Az elnök kijelentése alapján biztosra vehető, hogy a német szupersztár a tavalyi két alkalom után idén is teszteli majd az autót, 2007-tel ellentétben aktív szereplőként számítanak rá a csapatnál. A nyilatkozat valószínűleg megint beindítja a Schumacher visszatérésével kapcsolatos pletykákat is.

A 2008-as csapatról beszélve Montezemolo az új csapatfőnöknek, Stefano Domenicalinak is sok sikert kívánt, és azt is hozzátette, hogy miután két és fél hónap múlva lejár a Fiat-elnöki megbízatása, jóval több időt tölt majd a Ferrari maranellói központjában.