A Ferrari vasárnap leplezte le új autóját, majd tegnap már pályára is küldték azt Fioranóban, a volánnál Kimi Räikkönennel. Kimi 55 kört tett meg a ködös, hideg időben – a levegő 2-3, az aszfalt 4 Celsius fokos volt – legjobb ideje 1:00,897 lett, ami jó öt másodperccel marad el a pályarekordtól.

“Az első benyomásom nagyon pozitív. Volt néhány probléma, és a végleges gumik sincsenek még meg, de összességében nagyon kellemes volt. A jövő héten alaposabban is kitapasztalhatjuk az autó viselkedését” – mondta a világbajnok, utalva a jövő heti spanyolországi tesztekre.

Kimi láthatóan elégedett

Kimi láthatóan elégedett

Kimi láthatóan elégedett


Räikkönen arra a kérdésre, hogy hogyan változott a rövidebb és alacsonyabb autó vezethetősége, nem tudott pontosan válaszolni, de nem volt gondja a körözéssel:

“Nincs sok viszonyítási pontom, csak a tavalyi autóval tudom összevetni. Azt teszteltem kipörgésgátló nélkül még karácsony előtt, és a legfontosabb, hogy a kipörgésgátlóval felszerelt autó gyors, és gyorsabban is reagál. De az első benyomásom igazán jó, a kipörgésgátló nélkül is jól lehet kezelni az autót. Persze az időjárás lehetett volna jobb is, de így is jó volt vezetni a versenyautót.”