A McLaren csapat ma délután bejelentette, amit már sejteni lehetett: a wokingiak az év végén távozott Fernando Alonso helyére a Renault-tól ejtett Heikki Kovalainent szerződtették.

A finn pilóta Lewis Hamilton partnere lesz 2008-ban, míg a csapat tartalék- és tesztpilótai állását ezután is a spanyol Pedro de la Rosa tölti be.

“Több lehetőségünk is volt, és mint mindig, most is arra törekedtünk, hogy a lehető legversenyképesebb pilótafelállásunk legyen. Azt hiszem, Lewis és Heikki figyelemreméltó párost alkot majd. Mindkettejüknek nagyszerű bemutatkozóidényük volt, a győzelemre törekednek. Úgy gondolom, hogy a minél jobb teljesítményre sarkallják majd egymást a pályán és azon kívül is” – mondta a McLaren csapatigazgatója, Martin Whitmarsh.

A 26 éves versenyző hosszú távú szerződést kötött a csapattal, első alkalommal a januári teszten ül majd az autóba.

Két fiatal ásszal 2008-tól

Két fiatal ásszal 2008-tól

Két fiatal ásszal 2008-tól


“Nagyon izgalmas, hogy csatlakozhatok a McLaren Mercedeshez. Teljesen lenyűgözött a győzelem iránti elhivatottságuk, ami áthatja az egész csapatot, izgatottan nézek a közös jövőnk elé. Finnként megtiszteltetés Mika [Häikknen, a McLaren 1998-as és 1999-es bajnoka] és Kimi [Räikkönen] nyomdokaiba lépni. Lewisszal még nem töltöttem sok időt, de az eddigiek alapján úgy gondolom, hogy jól tudunk majd együtt dolgozni a csapat sikeréért”- nyilatkozta Kovalainen a szerződtetésről.