A McLaren tegnap késő délután egy bocsánatkérő levelet tett közzé, amelyben minden, a kémügyben érintett felet megkövet, és a csapat beismeri, hogy a korábbi állításokkal ellentétben komoly mértékben forogtak a csapaton belül a Ferrari bizalmas adatai. Megoldásként a wokingiak befagyasztják 2008-as autójuk Ferrari-ihletettségű rendszereinek fejlesztését.

Az FIA reakciója is megérkezett hamarosan, a szervezet elnöke, Max Mosley közleményben tudatta, hogy hajlandóak lezárni az ügyet, a Motorsport Világtanácsot ezért felkérte, hogy töröljék a február 14-re tervezett újabb tárgyalást.

Mosley-nak elég a bocsánatkérés...

Mosley-nak elég a bocsánatkérés…

Mosley-nak elég a bocsánatkérés…


A Ferrari sem késlekedett sokat, tegnap késő este ők is kiadták saját közleményüket. Az olasz csapat tudomásul vette a bocsánatkérést és a McLaren által nyújtott garanciákat, és támogathatónak ítélte Max Mosley törekvését a február 14-i meghallgatás törlésére.

A sport szempontjából tehát véget érhet a nyár óta húzódó botrányos kémügy, a Ferrari azonban az Olaszországban és Angliában zajló büntető- és polgári pereit végigviszi.