Milliárdokért szerződött

Milliárdokért szerződött

Fernando Alonso tegnap újra leszerződött 2005-ös és 2006-os világbajnoki csapatához, a Renault-hoz. A 26 éves versenyző szerződésével kapcsolatban azonban semmi biztosat nem tudni, sem az időtartamát – egy, két, sőt három évről is írnak – sem azt, hogy mennyiért is tette kézjegyét a papír aljára Alonso.

A spanyol sajtóban a legkülönbözőbb összegeket emleget,. A Diario AS rekordösszeget, évenkénti 61 millió dollárt (10,5 milliárd Ft!) emleget – ezzel az összeggel pedig Alonso a Forma-1 történetének legjobban fizetett sztárjává válik.  

Egy másik lap, az El Mundo már alacsonyabbra taksálja az aláírást: 51 millió dollárra (8,7 mrd Ft), a La Vanguardia szerint pedig “csak” évi 36 millióról van szó (6,1 mrd Ft). A Diario AS mellet a másik legtekintélyesebb sportlap, a Marca 30 millióról ír (5,1 mrd Ft).

A legnagyobb napilap, az El País a fentiekhez képes nagyon szerényen becsül, szerintük a kétszeres világbajnok csak évi 23,5 millió dollárt (4,2 mrd Ft) zsebel be a francia csapatnál évente.

Bár Alonso idén ugyan Kimi Räikkönen mögött egy ponttal lemaradt a világbajnokságról, de a spanyol lapok 2008-re, de legkésőbb 2009-re a harmadik címet jósolják.