Hamilton unja a politikát 2 Bár az FIA nem volt hajlandó végleges döntést hozni a McLaren 2008-as autójának szabályosságával kapcsolatban, így az február közepéig függőben marad, a csapat első számú – és jelenleg egyetlen – versenyzője, Lewis Hamilton nem szeretné, ha ez elvonná a figyelmet a munkáról.

“Az egyetlen dolog, ami aggaszt, az, hogy a csapat elszántsága és koncentrációja esetleg megsínyli az ügyet – de tudom, hogy nem lesz így. Remélem mindenki észben tartja, hogy még mindig mi vagyunk a legjobbak” – nyilatkozta vezéregyéniséghez méltóan a 22 éves pilóta a BBC-nek.

“Ahogy a csapatnak, mostantól nekem is 100 százalékosan kell dolgoznom egészen az első futamig.   Elképesztő hullámvasút a Forma-1, és nagyon örülök, hogy részt vehetek benne, de a politikai vonatkozása elég frusztráló volt számomra. Én csak egy autóversenyző vagyok. Imádok versenyezni, de nem szeretek belekeveredni az ilyen ügyekbe, sajnos mégis belerángatnak. Ez is a játék része, meg kell vele birkózni. Remélem a jövő év simább lesz” – magyarázta Hamilton.

Az újonc idén egy ponttal lemaradt végül a világbajnoki címről, és a jövő évre sem ígér biztosat, de amit tud, megtesz a sikerért:

“Nem állíthatom, hogy győzni fogok jövőre, de hiszem, hogy képes vagyok rá, és a jó időben és jó helyen vagyok – kemény munkával és elhivatottsággal minden lehetséges.”