A jövőre debütáló Szingapúri Nagydíj szervezői megerősítették, hogy a futamot sötétben tartják majd. A szeptember 28-án sorra kerülő nagydíj rajtja este nyolckor lesz (délután egy óra Európában), a világítás megvalósításának részletein keményen dolgoznak.

A fényeket az olasz  Valerio Maioli cég építi ki, az ígéretek szerint a pálya megvilágítása négyszer erősebb lesz a sporteseményeken, stadionokban megszokottnál.

“Az egész pályát, a bukótereket is beleértve, tökéletesen kell megvilágítani. Ezzel együtt a a bukóterek sötétebbek lesznek a pálya nyomvonalánál, hogy ne zavarják össze a versenyzőket. A fénysugarat úgy kell beállítani, hogy akkor se vakítsa el a pilótákat, ha esetleg megpördülés után a menetiránnyal szembe kerülnek.” – magyarázta a kivitelező cég vezetője.

A makettek már megvannak

A makettek már megvannak

A makettek már megvannak


Azt is elárulták, hogy a fényforrásokat csak a pálya egyik oldalán helyezik el, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarják televíziós közvetítést – a kamerákat a lámpákkal megegyező oldalra telepítik. A Forma-1-es autók alig egy méteres magassága miatt az árnyékok nem jelenthetnek majd gondot.

A pilóták és az FIA is aggodalmuknak adtak hangot az éjszakai verseny tökéletes biztonságát illetően, így a végső döntés még nem született meg arról, hogy a futamra valóban sötétben kerül-e sor.